Забезпечення безпеки не залежить від регіону, вважає Столтенберга

НАТО висловило підтримку можливому рішенню Південної Кореї надати Україні летальну допомогу. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс схвалить будь-яку серйозну підтримку, яку Південна Корея може надати Україні.

В інтерв’ю південнокорейському агентству Yonhap Столтенберг зазначив, що Південна Корея має потужну оборонну промисловість і значні запаси боєприпасів, які необхідні Україні. Однак він підкреслив, що остаточне рішення залишається за самою Південною Кореєю.

Генеральний секретар також акцентував на тому, що загрози з боку Північної Кореї та війна в Україні демонструють, що безпека не обмежується певними регіонами. За його словами, ситуація в Україні та дії Росії є питаннями міжнародної безпеки, які вимагають глобальної реакції.

Також читайте: Кремль відповів на повідомлення про постачання сербської зброї Україні

Столтенберг підкреслив, що допомога Росії у війні проти України є незаконною, оскільки Москва порушила міжнародне право, розпочавши агресію. Водночас він наголосив, що допомога Україні, яка захищає свою територіальну цілісність, є повністю законною.

Південна Корея поки не ухвалила остаточне рішення щодо надання військової допомоги Україні, проте НАТО буде вітати будь-яку форму підтримки, яка допоможе Україні протистояти агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦