У випадку тривалих відключень електроенергії, холодильники та продукти в них можуть постраждати найбільше.

Ось кілька порад, як зберегти холод в холодильнику якомога довше.

  1. Не відкривайте холодильник без потреби. Якщо дверцята залишаються зачиненими, температура в холодильнику може залишатися низькою до восьми годин.
  2. Контролюйте температуру в приміщенні. Підтримуйте прохолодну температуру в кімнаті, уникайте прямого сонячного світла, використовуючи штори та жалюзі.
  3. Не перекривайте вентиляційні отвори. Це дозволить системі охолодження працювати ефективніше і зберігати холодний повітряний потік всередині холодильника.
  4. Заповнюйте морозильну камеру повністю. Максимально заповнена морозильна камера допомагає краще зберігати холод, тоді як у холодильному відділенні тримайте менше продуктів.

Читайте також: Відключення світла в Україні стали тривалішими: пояснення Міненерго

Відключення світла

Виготовлення “акумуляторів холоду” в домашніх умовах

Акумулятори холоду можуть допомогти зберегти продукти свіжими під час відключень електроенергії. Найпростіший спосіб – це заморожені пляшки з водою. Щоб покращити ефективність, можна скористатися такими методами:

  • Акумулятор з солі. Розчиніть 450 грамів солі та чайну ложку желатину у літрі холодної води, розлийте розчин по пляшках і заморозьте. Не наповнюйте пляшки до вінця, оскільки під час заморожування рідина розширюється.
  • Акумулятор з клею для шпалер. Розчиніть 40 грамів клею для шпалер у літрі води, ретельно перемішайте, розлийте по пляшках та заморозьте.

Зберігайте такі акумулятори холоду в морозильній камері, щоб у разі відключення світла перекласти їх на полиці холодильника. Це допоможе зберегти продукти свіжими довше.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦