У США кажуть: чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів

У відповідь на нещодавні заяви радників Дональда Трампа про “мирний план” для України, координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі підкреслив стійку підтримку України з боку чинного президента Джо Байдена.

Він наголосив, що лише Україна має право вирішувати, коли і за яких обставин вести переговори з Росією щодо припинення бойових дій.

США
США

Кірбі зазначив, що адміністрація Байдена послідовно підтримує Україну і залишається відданою її суверенітету та територіальній цілісності. 

“Відданість чинного американського президента підтримці України була явно стійкою, різкою та послідовною”, – сказав Кірбі. Він також згадав про глобальну коаліцію, в якій понад 50 країн підтримують Україну у її боротьбі проти агресора.

Читайте про таке: Трамп готує новий план припинення війни в Україні

Одним із прикладів такої підтримки стала історична двостороння угода з безпеки, яку Байден підписав на саміті G7 в Італії. “Чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, коли настане час”, – додав Кірбі, підкресливши, що рішення щодо переговорів має приймати президент Зеленський.

Водночас Кірбі наголосив, що США не будуть змушувати Україну поступатися своєю територією. Він підкреслив, що будь-яке завоювання України Росією матиме серйозні наслідки для глобальної безпеки. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦