На думку Бернса, така підтримка сприяє продовженню і посиленню агресії проти України

Дипломатичний представник Сполучених Штатів у Китаї, Ніколас Бернс, заявив, що Китайська Народна Республіка, попри свої заяви про нейтралітет, фактично підтримує Росію у війні проти України. Про це повідомляє Sky News.

Бернс підкреслив, що Китай не лише надає Москві технології, але й активно підтримує міцні торговельні зв’язки з Росією на тлі конфлікту. Він зауважив, що Китай постачає Росії компоненти, технологічні складові, мікропроцесори та нітроцелюлозу, що посилює оборонну промислову базу РФ.

На думку посла, така підтримка є великою помилкою, оскільки сприяє продовженню і посиленню агресії проти України. “Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти стільки компонентів до Росії для посилення її оборонної промислової бази”, – зазначив Бернс.

Також читайте: Як в Білому домі відреагували на мирний план Трампа

Дипломат наголосив, що повномасштабне вторгнення Росії, яке триває вже третій рік, створило серйозну кризу в Європі. Він підкреслив, що Китай, своїми діями, фактично став на бік Росії у цій війні, і його роль у підтримці Москви є очевидною.

Бернс також додав, що такі дії Китаю суперечать заявам про нейтралітет і лише посилюють напруженість у регіоні. Він закликав міжнародну спільноту звернути увагу на цю проблему та вжити відповідних заходів для припинення підтримки Росії з боку КНР.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦