Частина отриманої інформації наразі не підлягає розголошенню

Злом е-mail листувань одного з найближчих соратників заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва пролив світло на деякі аспекти його роботи та особистість.

Хакери з угруповання “Кібер Спротив” отримали доступ до листування Олексія Заклязьмінського, який готує для Медведєва публічні виступи, пише тексти та допомагає з твітами, пише міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Ось деякі з цікавих моментів, виявлених у цьому листуванні:

Підготовка публічних виступів: Заклязьмінський готує чернетки промов Медведєва, до яких потім вносяться правки. Наприклад, у одній із чернеток пропонувалося замінити “важкий рік” на “драматичний”, а “життєву необхідність” на “критичну”.

Також читайте: Як Орбан шантажує Україну незаконними вимогами: перелік

Наукова діяльність: Заклязьмінський позиціонує себе як фахівця в галузі освіти та науки, проте його листування свідчать про схильність до антинаукових теорій. Зокрема, він збирав матеріали про шкоду мобільних телефонів для дітей.

Робота з Медведєвим: Заклязьмінський супроводжує Медведєва під час публічних заходів, готуючи йому запитання та відповіді. Це робиться, щоб уникнути несподіванок та контролювати хід дискусії.

Важливо зазначити, що частина інформації, отриманої в ході злому, не може бути оприлюднена, оскільки вона становить інтерес для Сил оборони України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦