На це вплинули масовані обстріли об’єктів енергетики 

В Україні знову почалися триваліші відключення світла. Як пояснили в Міністерстві енергетики, це пов’язано з кількома факторами.

Одна з головних причин – це масовані обстріли росією української енергетичної інфраструктури, які мали місце кілька днів тому. Ці атаки пошкодили об’єкти системи передачі електроенергії, що призвело до дефіциту потужностей.

Також читайте: Відключень стане більше: українців попередили про тривалі блекаути

Окрім того, наразі в Україні триває ремонтна кампанія на генерувальних потужностях. Це технічне обслуговування необхідне для підготовки електростанцій до роботи в осінньо-зимовий період, коли навантаження на мережу значно зростає.

Ще одним фактором, що впливає на дефіцит електроенергії, стала спекотна погода. У спеку люди використовують більше кондиціонерів, що збільшує споживання електроенергії.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, ситуація з електропостачанням має покращитися вже найближчим часом, за умови відсутності нових обстрілів з боку росії.

“Ми повинні розуміти, що в холодний період може бути набагато гірше”, – попереджає Гринчук. За її словами, суттєво покращити ситуацію могло б повернення під український контроль Запорізької АЕС, яка наразі окупована росією.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко прогнозує, що українцям доведеться жити в умовах дефіциту електроенергії щонайменше протягом двох наступних зим. За його словами, країна може зіткнутися з віяловими відключеннями світла.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦