Розслідування воєнних злочинів Росії в Україні в США вітають

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт ексміністра оборони Росії, секретаря Радбезу Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова через воєнні злочини в Україні.

Міжнародний кримінальний суд

Сполучені Штати Америки підтримують розслідування злочинів, скоєних Росією в Україні, зокрема, ініційоване Міжнародним кримінальним судом (МКС), який видав ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова.

Також читайте: Трамп готує новий план припинення війни в Україні

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

“Ми чітко дали зрозуміти, що російські війська вчинили звірства під час їхнього незаконного вторгнення в Україну, і вони повинні бути притягнуті до відповідальності. Ми підтримуємо численні міжнародні розслідування злочинів Росії в Україні, зокрема ті, які веде МКС”, – зазначив Міллер.

Проте речник Держдепу не розкрив деталей щодо конкретної допомоги Вашингтона міжнародним організаціям у розслідуванні цих справ. Він підкреслив, що США продовжують підтримувати розслідування Міжнародного кримінального суду.

“Ми підтримуємо розслідування, яке проводить МКС, а також інші зусилля з притягнення винних до відповідальності. Щодо деталей обміну інформацією, я збережу це в приватному порядку”, – підкреслив Міллер.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦