Пекін допоможе знайти рішення для миру в Україні 

Президент Польщі Анджей Дуда провів зустріч з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, під час якої обговорили війну в Україні та безпекову ситуацію в Європі. Після зустрічі польський президент висловив свої сподівання щодо ролі Китаю у вирішенні конфлікту.

За словами Дуди, він сподівається, що Китай, як велика держава та член Ради Безпеки ООН, сприятиме пошуку мирного вирішення конфлікту в Україні на засадах міжнародного права. Президент Польщі наголосив на важливості цієї підтримки для досягнення стабільності.

“Мир у нашому регіоні є надзвичайно важливим. Я сподіваюся, що Китай, як впливова світова держава та член Ради Безпеки ООН, підтримає зусилля, спрямовані на мирне завершення війни, розв’язаної Росією в Україні”, – зазначив Дуда.

Також читайте: Буданов назвав ключовий проєкт для перемоги над Росією

Президент Польщі підкреслив, що кордони держав повинні залишатися незмінними, і жодна країна не має права змінювати їх силою. Він наголосив на необхідності поважати суверенітет та незалежність всіх держав, закликаючи до дотримання цих принципів.

Також Анджей Дуда висловив упевненість у тому, що голова КНР добре обізнаний з поточною ситуацією в Європі та відносинами між Росією та сусідніми країнами. Він сподівається на конструктивний підхід Китаю у вирішенні конфлікту на основі міжнародного права та підтримку миру в регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦