Миколі Тищенку вручили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі

Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Підозра базується на матеріалах, зібраних Державним бюро розслідувань (ДБР).

Згідно з розслідуванням, 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата незаконно позбавила волі колишнього військовослужбовця Збройних сил України. Потерпілий був утримуваний протягом певного часу, піддавався тілесним ушкодженням, які були завдані за попередньою змовою групою осіб із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Народному депутату Миколі Тищенку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України, що стосується незаконного позбавлення волі потерпілого.

Також читайте: Після нападу на ексвійськового Жорін запросив Тищенка на фронт

Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Офіс Генерального прокурора, який продовжує слідчі дії для встановлення всіх обставин події та причетних осіб.

Нагадаємо, 20 червня близько 13:45 на проспекті Яворницького у м. Дніпро охорона депутата Тищенка вихопила дитину з рук колишнього військового та добровольця Дмитра «Сина» Павлова. Чоловіка скрутили в кайданки та почали бити.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦