Документ передбачає, що Україна не отримає зброї від США, якщо не погодиться на мирні перемовини 

Два ключових радники Дональда Трампа представили йому план щодо припинення війни Росії в Україні, який буде реалізований у разі його перемоги на президентських виборах.

План передбачає надання Україні більше американської зброї лише за умови, що вона погодиться на мирні перемовини. У разі відмови Москви від переговорів, підтримка України з боку США буде посилена.

Трамп США

Про це пише Reuters. Генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлог, один із радників Трампа з національної безпеки, пояснив, що план, розроблений разом із Фредом Флейцем, передбачає припинення вогню на основних лініях бойових дій. Трамп схвально відповів на цю пропозицію, хоча офіційні заяви щодо неї можуть робити лише уповноважені члени його кампанії.

Також читайте: США запровадили нові санкції проти Росії: під ударом фінансові установи

Келлог підкреслив важливість швидкого посадження Росії та України за стіл переговорів у разі перемоги Трампа. Якщо українці не погодяться на переговори, підтримка Сполучених Штатів вичерпається. Водночас Росія має бути готова до перемовин, інакше США нададуть Україні все необхідне для перемоги на полі бою.

Флейц зазначив, що план не вимагає формальної передачі територій Росії. Проте Україна, за його словами, навряд чи зможе відновити ефективний контроль над усією своєю територією найближчим часом. Він підкреслив, що ця війна на виснаження загрожує цілому поколінню молодих людей, що є серйозним занепокоєнням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦