Андрій Балога та Михайло Лань завдали збитків державі на 74,9 млн грн 

Служба безпеки України разом із НАБУ та САП затримали мера міста Мукачево Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя. Вони підозрюються у зловживанні службовим становищем, пов’язаним з продажем земельної ділянки у центрі міста за заниженою вартістю.

Згідно з розслідуванням НАБУ, мер забезпечив ухвалення рішення на сесії міськради про продаж землі площею понад 3 гектари приватному підприємству за ціною, яка виявилася майже в дев’ять разів нижчою за ринкову. Відомо, що фактичним контролером цього підприємства є голова районної ради Михайло Ланьо, колишній народний депутат.

Також читайте: Тищенко отримав підозру від ДБР за інцидент з колишнім військовослужбовцем у Дніпрі: фото

Повідомляється, що ділянку продали за 9,6 мільйона гривень, хоча її ринкова вартість становить 84,6 мільйона гривень. Таким чином, збитки територіальній громаді склали 74,9 мільйона гривень. Крім того, мер особисто надав підприємству розстрочку платежу на шість місяців.

Правоохоронці готують підозри не тільки меру та голові районної ради, але й двом власникам компанії-оцінювача та оцінювачу. Підозри стосуються підроблення документів, зловживання владою та підкупу особи, яка надає публічні послуги.

Мукачівська міська рада заявила, що співпрацює з правоохоронцями для забезпечення об’єктивного розслідування. Вони підкреслили, що керівництво та всі структурні підрозділи міськради відкриті для співпраці з органами правопорядку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦