Російських військових чиновників підозрюють у воєнних злочинах

Досудова палата Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі видала ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Про це повідомляється у релізі на сайті суду.

Шойгу та Герасимова підозрюють у воєнних злочинах — у завданні ударів по цивільних об’єктах, заподіянні надмірної шкоди мирному населенню, а також у «злочинах проти людяності».

“Обидва підозрювані відповідають за ракетні удари, завдані ЗС РФ по українській енергоінфраструктурі, як мінімум, з 10 жовтня 2022 року по 9 березня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

Також читайте: США запровадили нові санкції проти Росії: під ударом фінансові установи

На початку червня правозахисники подали скарги до МКС на російських пропагандистів та держдіячів про розпалювання ненависті до українців. У списку – Медведєв, Симоньян, Соловйов, Кисельов та інші.

У березні 2024 року МКС видав ордери на арешт командувача дальньої авіації Росії Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту Віктора Соколова. У березні 2023 року судді постановили заарештувати Володимира Путіна та уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦