Триває інформаційна операція Росії проти України 

Російська влада відчайдушно намагається представити теракт в Дагестані та удар по Севастополю як частину однієї й тієї ж скоординованої атаки, пов’язуючи їх з Україною та США. 

Проте, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) спростовують ці твердження, називаючи їх безглуздими та не підкріпленими жодними доказами.

теракти в Дагестані

Дезінформаційна кампанія Кремля:

24 червня речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін “співчуває” жертвам обох подій, аби штучно провести паралелі. Також, про зв’язок цих двох трагедій говорили й інші високопоставлені особи РФ, зокрема Дмитро Медведєв, Леонід Слуцький та В’ячеслав Володін.

Також читайте: Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Гєрасімова та Шойгу

Немає жодних доказів:

ISW чітко підкреслює, що трагедія в Севастополі сталася внаслідок перехоплення російською ППО української ракети ATACMS, призначеної для ураження російської ракетної установки. Це підтверджує й Міноборони РФ, визнаючи, що ракета змінила траєкторію та вибухнула через дії російської ППО, а не через навмисне націлювання на мирних жителів.

Брехня про причетність України та США:

Щодо теракту в Дагестані, де невідомі обстріляли синагогу та церкву, Кремль також безпідставно звинувачує Україну та США. Аналітики ISW чітко зазначають, що “російські офіційні особи не надали жодних доказів своїх заяв про причетність України чи Америки до теракту в Дагестані”.

 Спроби Кремля штучно пов’язати ці два трагічні інциденти з Україною та США є не лише безпідставними, але й цинічними. Їх мета – виправдати власну агресію та дестабілізувати Україну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦