13 км мосту через Керченську протоку після окупації РФ перебуває в межах міжнародно визнаних територіальних вод України

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що США не заперечують проти ударів України по Кримському мосту американськими ракетами, хоча офіційного дозволу на це не було.

Згідно з їхнім звітом, опублікованим 24 червня, 13 кілометрів мосту через Керченську протоку після окупації Росією знаходяться в межах міжнародно визнаних територіальних вод України.

Це, на думку ISW, дає Україні право завдавати ударів по цій частині мосту, використовуючи зброю, надану США, включаючи ПЗРК великої дальності.

Також читайте: Буданов назвав ключовий проєкт для перемоги над Росією

“Хоча офіційної згоди США на такі удари немає, їхня політика щодо використання Україною західної зброї дозволяє завдавати ударів по будь-якій точці окупованої Росією України”, – йдеться у звіті.

В ISW також підкреслили, що речник Пентагону Джон Кірбі 24 червня заявив, що “Україна сама вирішує, по чому їй бити, і проводить власні військові операції”.

Важливо зазначити, що це лише оцінка ISW, і офіційна позиція США щодо ударів по Кримському мосту може відрізнятися.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦