Ситуація на Донеччині без західної допомоги погіршується

Окупаційні війська Росії активізували наступ на Донеччині, використовуючи затримку допомоги Україні з боку Заходу. Зараз під загрозою знаходяться Курахове та Покровськ, які можуть повторити долю Авдіївки та Бахмута.

Про це повідомляє The Times.

Російські війська просуваються на Донеччині, але їхні успіхи обмежуються метрами, а не кілометрами. Жителі Курахове та Покровська занепокоєні, що їхні міста можуть бути знищені, як це сталося з Часовим Яром, Авдіївкою та Бахмутом. Ці міста є важливими транспортними та логістичними центрами, а їхня втрата наблизить російські війська до окупації всієї Донеччини.

Також читайте: Буданов назвав ключовий проєкт для перемоги над Росією

Збройні сили України поки що успішно стримують масштабний прорив російських військ у регіоні. Однак, нестача західної зброї не дозволяє розв’язати всі проблеми на полі бою: українські війська страждають від браку кадрів та виснаження.

війна в Україні

The Times цитує майора ЗСУ Івана Скуратовського, який висловив песимізм щодо довгострокових перспектив України без активізації західної допомоги.

“Нам потрібна колосальна допомога. Я не розумію, чому Організація Об’єднаних Націй не вводить миротворчий контингент. Якщо цей контингент буде атакований російськими військами, тоді слід направити війська НАТО. Світ має бути далекогляднішим у цьому питанні, адже Росія не зупиниться, поки її не змусять”, – зазначив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦