Кримський півострів, перетворений росією на величезну військову базу, можна відрізати від поповнення запасів і повернути під контроль України.

Так вважає керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов. У коментарі для The Philadelphia Inquirer він заявив, що ракети великої дальності ATACMS достатньо потужні, щоб зруйнувати Керченський міст.

Читайте також: Буданов розкрив своє ставлення до Трампа

Буданов підкреслив, що поділяє думку колишнього командувача армією США в Європі генерала Бена Ходжеса, який вважає, що це змусить диктатора РФ владіміра путіна захищатися. Він нагадав, що українські безпілотники “Магура” вже знищили кілька російських кораблів, змусивши їх передислокуватися з Криму до порту Новоросійськ.

ATACMS
ATACMS

За словами очільника ГУР, зараз важливо переконатися, що залишки флоту відкинуті на територію росії, оскільки в Чорному морі вже немає російських бойових кораблів. Наступним кроком він бачить припинення всіх поставок російським військам у Крим через Керченський міст, який називає улюбленим проєктом путіна.

Буданов упевнений, що ракети ATACMS, надані США, зможуть зруйнувати міст. Він вважає, що ті, хто сумнівається в їхній потужності, помиляються, і підкреслює, що питання полягає лише в кількості ракет. Вони дозволять Україні виконати цю місію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦