Влада РФ намагалася здійснити “невиразну антитерористичну операцію” та  зосередилася на безпідставному звинуваченні в нападі України та НАТО

У Дагестані практично одночасно сталися збройні напади у двох містах. За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), атаки на церкву, синагоги та правоохоронні структури могли бути здійснені Північнокавказьким відділенням Ісламської держави (ІД) Wilayat Kavkaz.

Після нападів російська філія IS-K Al-Azaim Media опублікувала заяву, в якій хвалила “своїх братів з Кавказу” за демонстрацію своїх можливостей. Аналітики ISW зазначили, що Al-Azaim не взяв на себе відповідальність за атаки, але їхнє посилання на Кавказ свідчить про те, що відповідальність за напади несе саме Wilayat Kavkaz. У звіті також підкреслено, що регіональна антитерористична структура Шанхайської організації співробітництва попереджала про активізацію цієї організації після нападу на “Крокус Сіті Холл” під Москвою.

Влада РФ, за даними звіту, намагалася здійснити антитерористичну операцію на Північному Кавказі, але зосередилася на безпідставному звинуваченні в нападі України та НАТО. Аналітики ISW наголосили, що для цих звинувачень немає підстав.

Також вас зацікавить: Байден сказав, чи дозволять США бити ракетами ATACMS по РФ

Дедалі більш напружені стосунки Росії з мусульманською меншиною, особливо на Кавказі, ймовірно, продовжуватимуть забезпечувати Wilayat Kavkaz та інші групи базою для вербування.

Нагадаємо, невідомі озброєні люди скоїли напади в містах Махачкала і Дербент. Було підпалено церкви, синагоги, а також убито кількох поліціянтів. За останньою опублікованою інформацією, під час бойових дій у Дагестані загинуло 11 силовиків, серед яких начальник відділу поліції міста Дагестанські Огні. Ще 6 поліціянтів отримали поранення, також ліквідовано 5 бойовиків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦