Сторони відзначили досягнутий прогрес та узгодили графік подальших дій щодо фіналізації двосторонньої угоди

Україна та Польща провели фінальний раунд переговорів щодо підписання двосторонньої безпекової угоди, яка має стати “справжньою амбітною” і відображатиме спільні здобутки та плани двох країн на майбутнє.

Про це повідомив Офіс президента України після завершення переговорів у п’ятницю, 21 червня.

“Ми впритул наблизилися до укладення двосторонньої безпекової угоди”, – заявив заступник керівника ОП Ігор Жовква, підкресливши важливу роль Польщі у підтримці України та на шляху до її перемоги.

За його словами, угода буде ґрунтовною і охоплюватиме широкий спектр питань безпеки.

Також вас зацікавить: У США назвали країну, яка підтримує воєнну машину Росії

Сторони вже досягли значного прогресу та узгодили графік подальших дій щодо фіналізації тексту угоди та її підписання найближчим часом.

Нагадаємо, що переговори про безпекові гарантії між Україною та Польщею розпочалися у травні цього року.

Україна вже уклала 17 подібних угод з іншими країнами, зокрема з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Японією та США.

Підписання угоди з Польщею стане ще одним важливим кроком на шляху до зміцнення обороноздатності України та гарантування її безпеки у поствоєнний період.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦