Тривають обов’язкові планові ремонти на енергоблоках АЕС

Держенергонагляд повідомляє, що ситуація з електропостачанням в Україні покращиться вже в серпні 2024 року. Це пов’язано з завершенням планових ремонтів на атомних електростанціях та зменшенням кількості об’єктів з гарантованим електропостачанням.

Наразі на АЕС тривають ремонтні роботи, які є необхідними для забезпечення надійної роботи станцій. Атомна генерація залишається “базисом” української енергосистеми, забезпечуючи понад 50% потреб споживачів, навіть після окупації ЗАЕС.

Енергетики роблять все можливе, щоб якомога швидше завершити ремонтні роботи. Проте, протягом найближчих півтора місяця очікується дещо складна ситуація з електропостачанням.

З серпня ситуація має покращитися. Очікується, що ремонтні роботи на АЕС будуть завершені, що призведе до збільшення генерації електроенергії.

Також читайте: Відключень стане більше: українців попередили про тривалі блекаути

Крім того, триває процес оновлення переліку об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням. Загалом цей процес завершиться до 1 липня.

Метою оновлення переліку є віднайти баланс і захистити об’єкти критичної інфраструктури від відключень, не створюючи при цьому надмірного навантаження на інших споживачів.

Також пропонується розділити перелік об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням за сезонами – на літній та зимовий. Це пов’язано з тим, що деякі об’єкти, надзвичайно важливі взимку, влітку не потребують безперебійного електропостачання.

Крім того, розглядається можливість ручного перемикання об’єктів на різні лінії електропередачі у випадку застосування графіків відключень. Це стосується тих випадків, коли неможливо заживити об’єкти на різні лінії автоматично.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦