Про рівень підвищення ПДВ наразі депутати ще остаточно не визначилися 

Найближчим часом уряд України представить радикальні пропозиції щодо підвищення податків, зокрема військового збору. 

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев. Він зазначив, що необхідність підвищення податків зумовлена значним недофінансуванням військових видатків, яке сягає сотень мільярдів гривень.

Данило Гетманцев

Гетманцев підкреслив, що поточний дефіцит бюджету не можна покрити лише точковими рішеннями або внаслідок детінізації економіки. “Ресурс від детінізації вже використовується, і хоча є перевиконання бюджету, цього недостатньо для покриття всіх потреб”, – сказав він. 

Голова Комітету зазначив, що очікує від Кабінету Міністрів пропозицій, які будуть достатньо радикальними.

Також читайте: Кому в держсекторі України платять мільйон на місяць

Згідно з інформацією, представленою Гетманцевим у травні, для забезпечення додаткових джерел фінансування армії, уряд розглядає можливість підвищення основних податків, таких як податок на додану вартість (ПДВ) і військовий збір із зарплат та акцизів. За даними джерел української редакції Forbes, наразі уряд працює над законопроєктом, який передбачає підвищення ПДВ та військового збору, зокрема для ФОПів на спрощеній системі оподаткування.

Зокрема, планується підвищити військовий збір з 1,5% до 5%, що дозволить додатково зібрати із зарплат українців 90-100 млрд грн на рік. Таку ж ставку військового збору в 5% можуть запровадити і для фізичних осіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування.

Щодо податку на додану вартість, рівень його підвищення ще не визначений, але обговорюється можливість збільшення на 2-3%. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦