Попри санкції низка компаній постачають в РФ продукцію для посилення її військових можливостей

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Китай продовжує постачати до Росії компоненти для військового обладнання та систем озброєння, зокрема мікроелектроніку.

За словами Кірбі, така підтримка з боку Китаю допомагає російській оборонно-промисловій базі залишатися на плаву, що суперечить зусиллям США та їхніх союзників щодо обмеження можливостей Росії вести війну в Україні.

Китай росія

“Ми багато зробили, щоб притягти Путіна до відповідальності, і це включає санкції проти деяких китайських компаній, які надають підтримку російській оборонно-промисловій базі”, – заявив Кірбі.

Також читайте: Китай підтримуватиме Україну, але за однієї умови: ось вона

Білий дім висловив КНР своє занепокоєння з цього приводу і чітко дав зрозуміти, що обмеження можливостей Росії виробляти зброю залишається одним з пріоритетів для США.

Хоча Китай публічно заявляє про нейтралітет у війні Росії проти України, його дії свідчать про протилежне. Постачання мікроелектроніки та інших важливих компонентів російській військовій машині дає Росії можливість продовжувати бойові дії та завдавати шкоди Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦