Аутизм – це складне порушення, яке може залишатися непоміченим до дорослого віку 

Специфічні симптоми аутизму часто сприймаються як особливості характеру або інші ментальні розлади, що може ускладнювати діагностику.  

Аутизм у дорослих може виникати через порушення роботи мозку, спричинені генетичними, механічними або іншими факторами. Хоча ознаки аутизму зазвичай проявляються в дитячому віці, іноді вони можуть розвиватися у дорослому віці, що ускладнює вчасне розуміння і надання необхідної допомоги. Найчастіше у дорослих виявляють розлади аутистичного спектра (РАС), які супроводжуються соціальною дезадаптацією та проблемами комунікації.

Основними ознаками аутизму у дорослих є труднощі в соціальній взаємодії та комунікації. Люди з РАС часто уникають знайомств, вербального спілкування, ігнорують близьких та проявляють пасивність. Вони можуть мати проблеми з розумінням та інтерпретацією емоцій інших людей, відчувати постійну хронічну втому та втрачати інтерес до колишніх захоплень.

Також читайте: Чому не треба боятися антидепресантів: розʼяснює психолог

Найважчі форми аутизму характеризуються ритуальною поведінкою, сильними емоційними зривами при стресі та втомі, а також відсутністю комунікації з оточенням.

Найскладніша форма, синдром Каннера, робить людину абсолютно асоціальною, що потребує постійного нагляду або навіть ізоляції у спеціалізованому медичному закладі. Попри це, багато людей з РАС досягають успіху в кар’єрі та можуть обходитися без сторонньої допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦