З 8:00 до 24:00 17 червня діятимуть графіки погодинних відключень світла у всіх областях

У НЕК Укренерго попередили українців, що 17 червня будуть вимикати світло упродовж дня до 00:00 годин. Через це варто подбати про зарядження акумуляторів, павербанків,  телефонів, ноутбуків та зарядних станцій.

світло

“Сьогодні, 17  червня, обленерго по всій території України будуть застосовувати графіки погодинних відключень (ГПВ):  з 8:00 до 24:00 – 1 черга. Увага! Зменшено час застосування більшого обсягу обмежень:  2 черги одночасно будуть застосовані з 19:00 до 22:00”, – йдеться у повідомленні. 

Тим часом директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів OBOZ.UA про непросту енергетичну ситуацію в Україні після війни. За його словами, українці повинні готуватися до можливих відключень електрики протягом наступних 2-3 років. Повноцінне відновлення енергосистеми може зайняти щонайменше 5-7 років.

Також читайте: Підвищення тарифів на електроенергію допоможе відремонтувати енергетичну інфраструктуру, — експерт

“До війни обсяг української генерації електроенергії становив 32-33 ГВт. Нині ця цифра скоротилася до 11-12 ГВт”, – зазначив він.

Харченко підкреслив, що у перспективі до 20 березня цього року було знищено приблизно від 8 до 9 ГВт потужностей. Відновлення енергосистеми до повного рівня, коли споживачі матимуть стабільний доступ до електроенергії без обмежень, займе щонайменше 5-7 років. Однак уже через 2-3 роки можна очікувати певне полегшення у енергетичному режимі, коли обмеження будуть рідкісними.

У зв’язку з цим Харченко рекомендує українцям запасатися павербанками та зарядними станціями, тримати їх завжди зарядженими для забезпечення неперервного електропостачання у разі потреби.

Де дізнатися про графіки відключень електрики:

Вінниця та область

Волинь

Дніпро та область

Донецька область

Житомир та область

Закарпаття

Київ

Київська область

Кіровоградська область

Львів та область (у персональному кабінеті)

Миколаїв та область

Одеса та область

Полтава та область

Івано-Франківськ, область

Рівне та область (завантажити файли)

Суми та область (пошук за номером рахунку абонента)

Тернопіль та область

Харків та Харківська область

Херсон та Херсонська область

Хмельницький та область

Черкаси та область

Чернівці та область

Чернігівська область

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦