Китай підтримуватиме Україну, але лише за певної умови, заявив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

В етері телеканалу “Еспресо” він сказав, що Пекіну поки що вигідніше підтримувати Москву, ніж допомагати Україні. Але ситуація зміниться, як тільки Росія зазнає поразки у війні.

Читайте також: США та Україна підписали 10-річний договір з безпеки

За його словами, зараз Китай не хоче втрачати свого ідеологічного й залежного партнера в особі Російської Федерації. Китай не прагне втрачати Росію, з якою він може разом протистояти Заходу та на яку може впливати. Тому Пекін, за його словами, буде допомагати Москві, щоб зберегти цей союз.

Китай

Однак ексміністр вважає, що після поразки Росії Китай змінить своє ставлення до України.

“Як тільки Росія впаде, Китай дуже полюбить Україну”, – зазначив Огризко. Він припустив, що Китай звинуватить певних осіб у своїх попередніх помилках щодо України і змінить офіційну позицію.

Дипломат підкреслив, що для зміни ставлення Китаю Україні потрібно перемогти Росію. Після цього, за його словами, світова ситуація зміниться, і Китай шукатиме способи домовитися з Заходом, бо це буде для нього важливіше.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦