Позиція Штатів, на жаль, у цьому питанні незмінна

 Сполучені Штати вже дозволили удари по військових цілях на території Росії вздовж кордону з Україною. Однак це не стосується далекобійної американської зброї, такої як ракети ATACMS.

Президент США Джо Байден заявив, що позиція щодо цього питання не змінилася. Він озвучив цю думку 13 червня на спільній пресконференції в Італії з президентом України Володимиром Зеленським.

“Очевидно, що вздовж українсько-російського кордону Україні дуже корисно мати можливість виводити з ладу або протистояти атакам звідти. Щодо зброї більшої дальності та ударів по внутрішній території Росії – наша позиція залишається незмінною”, – зазначив Байден.

Також читайте: США та Україна підписали 10-річний договір з безпеки: попередник угоди про НАТО

Нагадаємо, що Захід зберігає обмеження для ЗСУ щодо дальності ударів по Росії. Низка країн ЄС заявила, що не бачить причин обмежувати Україну у завданні ударів по військових цілях рф, навіть якщо вони розташовані за лінією фронту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦