Уночі Росія запустила по Україні 14 ракет та 17 ударних дронів

Російська армія у ніч на 14 червня завдала масованого удару по Україні. Ворог 14 ракет різного базування та 17 ударних безпілотників. 

Як повідомили Повітряні Сили України, з території Саратовської області росіяни запустили 10 крилатих ракет Х-101/Х-555, з Криму та Кубані окупанти випустили три балістичні ракети «Іскандер-М», з Тамбовської області було випущено аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал». А 17 Shahed росіяни запустили з Єйська. 

Сили оборони України знищили 24 повітряні цілі: 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 17 шахедів.

Коли ворог атакував Україну з повітря, військові сили Польщі та союзників підіймали в повітря літаки, щоб збивати запущені Росією боєприпаси у разі, якщо вони перетнуть кордон.

Також читайте: Безпілотники масово атакували територію РФ: є влучання по аеродрому Морозовськ і нафтобазі

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило: “У південно-східній частині країни може бути підвищений рівень шуму у зв’язку з початком польотів у нашому повітряному просторі польської та союзницької авіації. Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі у зв’язку з активністю дальньої авіації Росії, яка завдає ударів крилатими ракетами та “Шахедами” по об’єктах, розташованих, серед іншого, на західній території України”.

ОК ЗС Польщі додало, що залучило “необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦