Рішення про зупинення видаткових операцій буде ухвалювалися до семи робочих днів

Згідно з роз’ясненням Нацбанку, банки в Україні мають право зупинити переказ, якщо він їм видається підозрілим. У такому випадку банк може запитати в клієнта додаткову інформацію.

Крім того, спеціально уповноважений орган може ухвалити рішення про зупинення видаткових операцій на строк до семи робочих днів.

Гроші переказ валюта

Важливо зазначити, що НБУ не контролює питання захисту персональних даних клієнтів банками. Нагляд за дотриманням банками законодавства про захист персональних даних здійснює Державна служба України з питань захисту персональних даних.

Читайте також: Експерт пояснив, чому темно у Києві, а Дніпро зі світлом

Українці, які вважають, що їхні права як споживачів фінансових послуг порушено, можуть скаржитися на банк до НБУ. Проте, така скарга не гарантує проведення позапланової перевірки банку.

 Позапланова перевірка може бути проведена лише у випадку виявлення НБУ систематичних порушень з боку фінансової установи, які нею не усунуто.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦