У Німеччині вбили 9-річну українську дівчинку Валерію, тіло якої було знайдено в лісі поблизу міста Дебельн.

Як повідомляє Більд, поліція підозрює у вбивстві двох чоловіків — уродженців України та Молдови.

Першим підозрюваним є колишній бойфренд матері дівчинки, уродженець Молдови Андрій, який проживає в Празі. Його місцеперебування наразі невідоме, але є дані, що в день убивства він був у Дебельні.

Другий підозрюваний – 50-річний біженець з України, колишній моряк Геннадій Л., який був сусідом сім’ї Валерії. Геннадій хотів стосунків з матір’ю дівчинки, але після її відмови почав їй погрожувати. Зараз його також не можуть знайти. За словами Валерії, незадовго до своєї загибелі її переслідував дорослий чоловік.

Також читайте: У Німеччині знайшли мертвою 9-річну українку. Ось що розкрилося

Дівчинка зникла 3 червня дорогою до школи, і її пошуки тривали дев’ять днів. Тіло Валерії знайшли 12 червня. Поліція запевнила, що немає ознак того, що дівчинка стала жертвою сексуального злочину. Квартири матері та бабусі дівчинки зараз перебувають під охороною поліції.

Валерія до 2022 року жила в Україні, але через війну разом із родиною переїхала до Німеччини. Батько дівчинки залишився служити в Збройних Силах України, що призвело до розлучення батьків. Трагічна смерть дівчинки шокувала громаду і викликала хвилю співчуття та підтримки родині.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦