У Німеччині знайшли мертвою 9-річну українську дівчинку Валерію, яка зникла 3 червня.

Як пише Bild, тіло дитини було виявлено в лісі за 2,5 кілометра від будинку її батьків, недалеко від Дебельна (Саксонія). Поліція підтвердила, що знайдене тіло належить дівчинці.

Читайте також: Нововведення для українських біженців у Польщі: що зміниться

Комісар поліції Карстен Каемпф висловив співчуття родині Валерії, заявивши: “Це сумна впевненість. Загибла – зникла дев’ятирічна Валерія”. Тіло дитини було виявлено у вівторок, далеко від лісових стежок, у важкодоступному підліску.

За інформацією поліції, Валерія стала жертвою злочину, і розслідування вбивства триває.

Валерія

Представниця прокуратури Інгрід Бургхарт заявила, що розслідування зосереджене на колі спілкування сім’ї, проте підозрюваних поки немає, і арешти не проведено. Бургхарт також зазначила, що немає жодних ознак того, що дівчинка стала жертвою сексуального злочину.

Валерія жила в Німеччині з матір’ю з 2022 року. Її востаннє бачили в понеділок минулого тижня, коли вона прямувала до школи в Дебельне, але так і не дійшла туди. Однокласник бачив її біля школи близько 9:20, де вона, ймовірно, на когось чекала. Школа не повідомила матері про її відсутність, тому її зникнення помітили лише вдень, коли вона не повернулася додому. Протягом дев’яти днів сотні поліцейських і добровольців шукали дівчинку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦