Цей договір направлений на зміцнення оборони України від російських загарбників

США та Україна підписали нову 10-річну оборонну угоду, спрямовану на посилення обороноздатності України перед російською загрозою. 

Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський уклали цю угоду під час саміту G7 в Італії. Документ передбачає зміцнення оборони України та є важливим кроком на шляху до можливого членства України в НАТО.

У тексті угоди зазначається, що вона підтримує прагнення України до вступу в НАТО, надаючи своєрідний “міст” до майбутнього членства. За умовами угоди, у разі збройного нападу або загрози такого нападу на Україну, найвищі офіційні особи США та України зустрінуться протягом 24 годин для обговорення необхідних заходів та визначення додаткових оборонних потреб України.

Також читайте: Посол США пояснила слова Байдена про мир в Україні без членства у НАТО

США підтверджують свою підтримку України в захисті її суверенітету та територіальної цілісності, особливо на тлі посилення російської агресії на східному фронті. Документ також підкреслює важливість значних військових сил, надійних можливостей та стійких інвестицій у оборонно-промислову базу України, які відповідають стандартам НАТО.

Угода передбачає довгострокову підтримку США, включаючи матеріальне забезпечення, навчання, розвідку та інші форми допомоги, для розвитку українських сил безпеки та оборони. Це допоможе Україні захищати свою суверенність, незалежність та демократію, а також стримувати майбутню агресію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦