Штатах впевнені, що Київ має стати членом Альянсу після проведення певної роботи

Постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт уточнила, що позиція Вашингтона щодо членства України в НАТО не змінилася. Сполучені Штати продовжують підтримувати вступ Києва до блоку, але наголошують на необхідності проведення певних реформ.

Таким чином Сміт прокоментувала слова президента Джо Байдена, який раніше зазначив, що мир в Україні повинен бути таким, щоб Росія більше ніколи не могла напасти, і це не обов’язково означає членство України в НАТО. Її коментарі опублікували на сайті Державного департаменту США у середу, 12 червня.

Сміт нагадала, що на саміті НАТО 2023 року лідери підтвердили намір прийняти Україну до Альянсу, проте для цього необхідно провести низку реформ і відповідати певним критеріям.

Читайте також: У Пентагоні розповіли, як допомога США змінила ситуацію на фронті в Україні

“Я вважаю, що президент мав на увазі, що Україна повинна ще виконати певну роботу для відповідності критеріям і проведення необхідних реформ для членства в НАТО”, – додала вона.

Дипломатка підкреслила, що Вашингтон позитивно оцінює досягнутий прогрес України на шляху до членства в Північноатлантичному Альянсі.

“Мета залишається незмінною, як і наші зобов’язання. На саміті ми будемо багато говорити про створення “мосту” до членства для наших українських друзів”, – підсумувала Сміт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦