Депутати прагнуть знайти баланс, аби не ділити людей на бідних і багатих 

В Україні планується запровадити економічне бронювання від мобілізації. Олександр Завітневич, голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, заявив про це в інтерв’ю BBC, зазначивши, що формат ще не визначений, але сама ідея буде реалізована.

Завітневич зазначив, що питання економічного бронювання розкололо суспільство, адже виникла загроза поділу на “бідних і багатих”. Проте він наголосив на необхідності знайти баланс, оскільки “фронту без тилу не буває, і тилу без фронту не буде”. Підкреслив важливість економічної підтримки для фінансування фронту.

Мобілізація в Україні

Раніше комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив пропозиції щодо економічного бронювання. Проте глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що розглядаються дві моделі економічного бронювання.

Читайте також: В Україні планують запровадити економічне бронювання від мобілізації

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає можливість забронювати працівників, якщо підприємство сплачує підвищений військовий збір у розмірі 20 000 грн/місяць за працівника. Також ФОП можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року. Відсоток заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦