Хліб – важливий продукт у кожному домі, і його псування може бути дуже неприємним. Для того, щоб хліб довше залишався свіжим, не з’являлася пліснява, його потрібно правильно зберігати.

Тривалий час точаться суперечки, де краще зберігати хліб – у хлібниці чи в холодильнику. Влітку це питання стає особливо актуальним.

Читайте також: Не викидайте вчорашній хліб: краще приготуйте смачний сніданок

Хоча багато хто вважає, що зберігання хліба в холодильнику допоможе зберегти його свіжість, насправді це не так. У холодильнику хліб черствіє втричі швидше, ніж за кімнатної температури. Це відбувається через процес кристалізації крохмалю. Якщо вам потрібно зберегти хліб на 2-3 дні, холодильник може підійти, але для довготривалого зберігання він не підходить.

Хліб

Правила зберігання хліба у холодильнику:

1. Не загортайте хліб у поліетиленовий пакет.

2. Використовуйте паперовий пакет, а потім харчову плівку. Папір поглине вологу, а хліб залишатиметься хрустким.

3. Не кладіть гарячий хліб до холодильника, оскільки він може швидко покритися конденсатом.
Зберігання хліба на кухні

Найпростіший спосіб зберігання хліба – хлібниця. Однак, навіть у хлібниці хліб зберігається не довше двох днів. Найкраще хліб зберігається у дерев’яній хлібниці. Перед тим, як покласти його туди, загорніть хліб у лляний мішечок. Тримайте хлібницю далі від прямих сонячних променів.

Для довготривалого зберігання хліб можна заморожувати. У морозильній камері він зберігатиметься від 3 до 6 місяців. Якщо хліб без упаковки, загорніть його в поліетиленовий пакет, плівку чи фольгу.

Знаючи ці прості правила, ви зможете довше насолоджуватися свіжим і смачним хлібом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦