В Україні планують впровадити економічне бронювання від мобілізації, хоча поки що остаточний формат цього заходу невідомий.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради Олександр Завітневич в інтерв’ю для ВВС.

Читайте також: Нові правила бронювання працівників: деталі від нардепа

“В якомусь вигляді, я думаю, воно точно буде,” – зазначив Завітневич.

На думку депутата від “Слуги народу”, у суспільства розділилося ставлення до економічного бронювання, адже важливо не створювати розкол між багатими та бідними. Проте влада хоче шукати баланс, оскільки без економіки та податків неможливо фінансувати фронт. Завітневич наголосив, що фронту без тилу не буває, і тилу без фронту теж не буде.

мобілізація резерв

Раніше, у травні, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що в Раді розглядають дві моделі економічного бронювання: перша передбачає сплату податку з зарплати у розмірі 35 тисяч гривень, друга – квотне бронювання за галузями економіки.

Член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський також підтвердив актуальність цього питання для багатьох представників виконавчої влади, але зазначив, що наразі готових проєктів ще немає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦