Сполучені Штати Америки оголосили про введення нових санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у Росії та третіх країнах, які допомагають РФ підтримувати її військову машину.

Як повідомляє Міністерство фінансів США, санкції зачепили різні сектори, зокрема фінансові установи та технологічні компанії, пов’язані з російським військово-промисловим комплексом (ВПК). Російському ВПК заборонено використовувати американське програмне забезпечення та інформаційні технології.

Читайте також: У Пентагоні розповіли, як допомога США змінила ситуацію на фронті в Україні

Нові обмеження торкнулися не лише Росії, але й низки країн Азії, Близького Сходу, Європи, Африки, Центральної Азії та Карибського басейну. Санкції спрямовані на перекриття міжнародних шляхів фінансування та підтримки російської військової активності.

До списку санкцій потрапили такі організації:

  • Московська біржа (MOEX)
  • Національний кліринговий центр (НКЦ)
  • АТ “Національний розрахунковий депозитарій”
  • Страхова компанія “Согаз”
  • АТ “Російська національна перестрахувальна компанія”
США

Санкції також торкнулися російських банків, які мають офіси в Китаї, Індії та інших країнах. Технологічні підприємства, що виготовляють продукцію для ВПК РФ, теж опинилися у “чорному списку” США, як і транснаціональні мережі, що працюють з російським золотом, безпілотниками та допомагають обійти санкції.

Нові заходи мають на меті посилити тиск на Росію, обмеживши її можливості фінансувати та підтримувати військові дії, а також ускладнити обхід вже діючих санкцій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦