Президент Росії владімір путін може втратити анексований Крим, намагаючись захопити нові території в Україні.

Про це пише британський журналіст Том Шарп у статті для The Telegraph.

Читайте також: Аналітик Foreign Affairs спрогнозував, як та коли закінчиться війна в Україні

В матеріалі зазначено, що Крим залежить від двох основних транспортних артерій – Керченського мосту та нової залізничної лінії, яка з’єднує півострів зі східними територіями через сухопутний міст. Обидва об’єкти знаходяться в зоні досяжності американських ракет ATACMS.

ATACMS
ATACMS

Минулого року міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі назвав Чорноморський флот Росії “функціонально поразкою” через втрати, які він зазнав від атак безпілотників і ракет українських сил спеціального призначення.

Шарп припускає, що замість введення українських військ на півострів, достатньо буде перекрити постачання до Криму, посилити тиск і дочекатися, поки у російських військових не закінчаться ракети, боєприпаси та інші основні запаси. За його словами, Путін змушений витрачати значні ресурси на утримання Криму, не отримуючи нічого, крім пропагандистських невдач.

Завдяки цьому, Крим може перетворитися не лише на зменшену оперативну базу, а й на ключовий елемент у переговорах, що має стратегічне значення для всього конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦