Природні ресурси є важливим фактором, який впливає на військову агресію Росії проти України, але часто залишаються поза увагою.

Ціни на українські корисні копалини, за оцінками Forbes, становить $14,8 трлн.

Читайте також: Міністр енергетики зробив невтішну заяву про майбутню зиму для України

Україна давно не проводила сукупну оцінку своїх природних ресурсів. Зазначається, що на початок 2005 року запаси, про які було відомо, оцінювалися урядовими документами у 150 тисяч доларів на душу населення, а західні експерти оцінювали їх понад 200 тисяч доларів на одну людину, що відповідало загальній вартості в 7–10 трлн доларів.

Forbes про корисні копалини

За останніми підрахунками Forbes, ця сума збільшилася до $15 трлн. Понад 70% від цієї суми стосуються трьох областей – Луганської, Донецької та Дніпропетровську.

Кам’яне вугілля займає найбільшу частку у загальній вартості корисних копалин – це 62%. Ще 14% припадає на залізну руду, а інші ресурси – менш як п’ять відсотків.

Загальний обсяг корисних копалин оцінюється у 111 млрд тонн.

Forbes про корисні копалини

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦