Лікарі розповіли, що вживання пророслої картоплі може бути шкідливим для здоров’я.

Під час тривалого зберігання картопля виділяє токсичну речовину соланін, яка може викликати отруєння зі симптомами, такими як головний біль та нудота. Медики особливо не рекомендують споживати картоплю, на якій вже з’явилися паростки.

Читайте також: Як забезпечити гарну зав’язь та прискорити зростання огірків на городі

Важливо звертати увагу на колір картоплі: зеленуватий відтінок свідчить про велику кількість соланіну, що робить картоплю отруйною. Навіть якщо картопля не позеленіла, але лежала довго, в ній все ще може бути достатньо соланіну, щоб нашкодити здоров’ю.

Картопля, яка поросла

Процес приготування пророслої картоплі також має свої важливі поради. Картоплю потрібно добре очистити, видаливши всі очки, ретельно промити і тільки потім готувати.

Щоб нейтралізувати соланін, до страви рекомендується додавати часник, сметану, капусту, різні приправи та зелень. Таким чином, стара картопля стане безпечною для здоров’я.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦