Народна депутатка Мар’яна Безугла висловила готовність очолити Міністерство оборони та поділилася своїм баченням щодо реформ у відомстві та Генеральному штабі.

У своєму дописі у Facebook вона розповіла про низку змін, які планує впровадити у разі призначення на цю посаду.

Читайте також: Кулеба розповів, чого очікувати українцям уже цієї осені

Основні пропозиції Мар’яни Безуглої:

1. Призначення нового керівництва. Запропонувати президентові призначити на керівні посади “не фракційного” та “не совкового” лідера війська.

2. Аудит та перевірки. Безугла пропонує провести аудит усіх призначень та переведень командирів та мобілізованих з 24 лютого 2022 року; завершити аудит невоюючих підрозділів та штабів, розформувати зайві управлінські структури. Контррозвідувальна перевірка на наявність шпигунів та агентів впливу у Міноборони та Генштабі.

3. Підсилення бойових підрозділів. Безугла хоче зупинити створення нових механізованих бригад та зосередитися на поповненні існуючих бойових підрозділів. Також потрібно концентруватися на технічному забезпеченні та підготовці воюючих підрозділів.

4. Ротації та підвищення кваліфікації. Нардепка запропонувала ввести обов’язкові ротації бригад та провести аудит майорів та полковників у вищих штабах; проводити переатестацію всіх генералів та відправлення більшості у відставку для уникнення дестабілізації.

5. Залучення кращих цивільних та мобілізованих спеціалістів на усі рівні без обмежень.

Безугла підкреслила, що швидкість, гнучкість та розумність є ключовими факторами для перемоги у війні. Вона впевнена, що запропоновані зміни дозволять Україні досягти успіху.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦