Окупанти сповільнилися з погляду прогресу, якого вони досягали під Харковом

Американська допомога відіграє ключову роль у стримуванні російського наступу на Харківщині, повідомили в Пентагоні. 

За словами речника Міністерства оборони США генерала Патріка Райдера, завдяки зброї та боєприпасам, наданим Сполученими Штатами, українським Збройним Силам вдалося сповільнити просування російських військ та утримати лінію оборони.

“Росіяни значно уповільнили темпи просування в районі Харкова”, – підкреслив Райдер. Він чітко окреслив зв’язок між американською допомогою та успіхами української армії на полі бою.

“Це свідчить про те, що наша підтримка дає реальні результати, і українські війська здатні й надалі стримувати наступ”, – додав речник Пентагону.

Також читайте: У Баренцовому морі палає російський великий корабель «Адмірал Левченко»

Райдер визнав, що попереду ще багато роботи, щоб забезпечити ЗСУ всіма необхідними ресурсами, і запевнив, що США не збираються зупинятися на досягнутому.

“Ми усвідомлюємо, що попереду ще багато роботи, щоб надати їм ту допомогу, яка їм гостро необхідна, і ми продовжимо докладати всіх зусиль для цього”, – підкреслив він.

Наступного тижня в Брюсселі відбудеться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, де питання подальшої підтримки України будуть обговорені з усіма союзниками та партнерами. Очікується, що на зустрічі буде детально проаналізована ситуація на фронті, а також визначено конкретні кроки щодо посилення військової допомоги Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦