Росія вербує жінок з тюрем для участі у війні проти України, пропонуючи їм помилування та зарплату у 2 тисячі доларів на місяць, що в 10 разів більше за мінімальну зарплату в РФ.

Наприкінці травня з тюрем під Санкт-Петербургом звільнили групу жінок для військової служби. За інформацією The New York Times, з посиланням на колишніх ув’язнених, вербувальники почали обхід жіночих колоній восени 2023 року, проте до цього часу жінки, які погодилися на службу, залишалися в тюрмах без пояснень.

Читайте також: Окупанти отримали наказ на вивезення сімей з Криму – АТЕШ

На початок 2022 року в російських в’язницях перебувало близько 30 тисяч жінок. Влада росії вдається до незвичайних методів залучення військових, щоб уникнути непопулярного призову. Крім ув’язнених, серед потенційних добровольців є боржники, обвинувачені у злочинах та іноземці.

ув'язненим жінкам

Жінкам пропонують служити снайперами, санітарками та радистками з контрактом на один рік. Із 400 ув’язнених лише близько 40 погодилися на ці умови.

Багато жінок ухвалили рішення вступити до війська через важкі умови в тюрмах, де їм доводилося мовчки працювати до 12 годин на добу в лісопильній майстерні, навіть взимку при мінусовій температурі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦