Окупанти “не встановили значної чи тривалої присутності в цьому районі”

9 червня російські війська здійснили обмежене транскордонне вторгнення до Сумської області, зайнявши село Рижівка, що розташоване на самому кордоні з Росією.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що оприлюднене окупаційними військами відео з геолокацією за 9 червня показує, як російська піхота перетинає кордон і заходить до Рижівки, просунувшись приблизно на 730 метрів углиб української території.

Також читайте: Росія відмовляється від цілей “СВО”, бо не може захопити всі окуповані території

Очільник Чечні Рамзан Кадиров стверджував, що його полк “Ахмат-Чечня” брав участь у вторгненні та захопив все село. Однак візуальних підтверджень цьому не знайдено.

Американські аналітики вважають, що вторгнення було “обмеженим” і не мало на меті встановлення тривалої присутності РФ у цій зоні.

Існує декілька версій причин вторгнення:

Пропаганда: можливо, Росія хотіла продемонструвати успіх на полі бою для підняття бойового духу та покращення іміджу армії.

Розвідка: вторгнення могло бути розвідувальною операцією для збору інформації про українські позиції.

Диверсія: не виключається, що метою було відвернути увагу ЗСУ від інших ділянок фронту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦