За окремими даними, українські сили в Ахтубінську могли знешкодити одразу два надсучасних винищувачі рф

Військові Сил оборони України завдали удару по новітньому російському винищувачу п’ятого покоління Су-57, який вважається одним із найдосконаліших літаків у світі. Це стало першим відомим випадком знищення Су-57 з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Згідно з офіційною інформацією, український дрон вразив один Су-57 на аеродромі “Ахтубінськ” в Астраханській області РФ, який знаходиться за 600 кілометрів від лінії фронту. Ще один літак цієї моделі був пошкоджений.

Це серйозна втрата для російських повітряних сил, адже Су-57 є дуже дорогим літаком – його вартість сягає 150 мільйонів доларів. За деякими даними, Росія випустила лише 16 таких машин, пише АрміяInform.

Також читайте: Винищувач Су-34 розбився у горах Північної Осетії

Знищення Су-57 стало не лише ударом по боєздатності російської армії, але й серйозним ударом по її іміджу. Цей літак вважався одним із символів російської військової могутності, і його втрата свідчить про те, що українська ППО здатна ефективно протистояти навіть найсучаснішим бойовим машинам.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦