Президент України Володимир Зеленський зробив різку заяву, виступаючи перед Національними зборами у Франції.

Як пише УНІАН, Зеленський наголосив на позиції диктатора путіна, який є уособленням анти-Європи та повною протилежністю свободи, демократії та рівності.

Читайте також: Путін обмовився про втрати армії РФ у війні проти України

За словами президента, битва за Україну має таке ж екзистенційне значення для Європи, як і битви, які виграли попередні покоління європейців.

Зеленський зауважив, що нині такий час, що Європа уже не континент миру, а нацизм повертається. Час, коли у Європі знову руйнують повністю міста та спалюють села, з’являються фільтраційні табори, депортації та ненависть, яка стала новим російським культом.

“Коли Європу знову намагаються перекроїти силою та розказують, що ті чи інші народи нібито не заслуговують на самостійне існування”, – заявив президент України, додавши, що сьогодні усе спрямовано проти українців, а вже завтра може російська агресія може спрямуватися проти Балтії, Польщі, Балкан тощо.

Зеленський
Зеленський

Нинішній режим РФ, як зауважує президент, не визнає жодних меж, бо йому не буде достатньо Європи. Росіяни вже показали свій руйнівний вплив у Сирії та хаотизує Сахель, вкладається в терор. Путін буде використовувати усе для того, аби інші країни слабшали в економічному, політичному та культурному плані.

“У ХХІ століття він повернув увесь арсенал століть минулих – від блокади моря до масового викрадення дітей нашого народу з окупованої території України, щоб “перевиховати” їх зовсім іншими – у ненависті до рідного дому”, – заявив президент.

Він також згадав про шантаж РФ, оскільки путін хоче, щоб його боявся весь світ. Він не зупиниться на Україні і буде дестабілізувати Європу та інші країни.

“Таким може бути завтра. Завтра – якщо Україна не виграє. Ця битва за Україну зараз – має таке ж екзистенційне значення для Європи, як і битви, виграні попередніми поколіннями європейців. Ця битва є роздоріжжям”, – наголосив він.

Росія є спільним ворогом для України та Європи, підсумував Зеленський.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦