Знищення російського винищувача Су-57 стало серйозним ударом по військово-повітряних силах РФ, оскільки цей літак оцінюється у 100 мільйонів доларів.

В ефірі “Еспресо” військовослужбовець ЗСУ та експерт з національної безпеки Іван Варченко повідомив, що через страх втратити ці дорогі літаки, російські окупанти тримають Су-57 якомога далі від українського кордону і майже не використовують їх у повітряному просторі України.

Читайте також: Макрон запропонував Байдену відправити військових до України

Су-57 є найновішою розробкою російської авіації, хоча на ринок він вийшов ще у 2010 році. Всього Росія має кілька десятків таких літаків. Варченко зазначив, що темпи виробництва Су-57 знижуються, оскільки багато комплектуючих є західними.

Ураження російського Су-57

“Су-57 позиціюється як винищувач п’ятого покоління, але через високий ризик ураження ці літаки відтягнули подалі від українського кордону”, – зазначив Варченко. “Росія втратила значну кількість літаків, і тепер Су-57 все частіше стають металобрухтом, який чекає свого часу, щоб зникнути”.

Росія планувала виготовити до 2027 року близько 80 одиниць Су-57, але війна внесла свої корективи в ці плани.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦