Росія змінює свої плани щодо “спеціальної військової операції” (СВО) і відмовляється від початкових цілей, визнавши неможливість повного захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це заявив політолог Кирило Сазонов, пише Comments.ua.

Читайте також: Чи нападе РФ на НАТО: аналіз Інституту стратегічних досліджень

Колаборант Євген Балицький, який сам називає себе “губернатором” окупованої частини Запорізької області, повідомив, що Росія планує створити новий федеральний округ, до якого увійдуть окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також Крим.

“Новий федеральний округ може отримати назву “Новоросія”, – зазначив Балицький в інтерв’ю російським ЗМІ.

Сазонов вважає, що ця заява є підтвердженням того, що Росія не зможе досягти початкових цілей СВО і повністю захопити вказані області. За його словами, російські спікери все менше говорять про “повне звільнення територій”, оскільки Кремль розуміє, що не здатен окупувати всі області.

Окупанти

“Окупанти тепер зосередяться на утриманні захопленого, а не на подальшому просуванні до Дніпра”, – пояснює Сазонов.

Він додав, що Збройні сили України та народ змогли чітко показати окупантам, що подальша агресія є безглуздою. Проте, на думку експерта, навіть утримання нинішніх окупованих територій є під великим питанням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦