Тут тепер оголошено карантинну зону 

На березі річки Прут у Чернівцях виявлено звалище туш свиней, заражених небезпечною хворобою – африканською чумою свиней (АЧС). Про це повідомляє агенція АСС з посиланням на Державну службу України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Місцеві жителі помітили розрубані частини свиней на острівці біля річки та повідомили про це до поліції. Фахівці, які прибули на місце, встановили, що на острів вивезли 12 туш дорослих свиней та одне двомісячне порося. Всі тварини були заражені АЧС, що підтвердили лабораторні дослідження.

За словами першої заступниці начальника Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжели Косован, туші на острів хтось навмисно приніс, адже вода не могла їх туди винести. Маркування на тушах відсутнє.

Залишки свиней фахівці одразу ж знищили, а місце звалища продезінфікували. Наразі триває розслідування, правоохоронці шукають осіб, причетних до викидання заражених туш.

Також читайте: Правоохоронець і його дружина незаконно отримували виплати для військовополонених

У зв’язку з виявленням АЧС у Чернівцях оголошено карантин. Спеціалісти Держпродспоживслужби проведуть обхід усіх приватних дворів та оглянуть свійських тварин. У разі виявлення ознак захворювання тварин негайно конфіскують та знищать. Також перевірять господарства, розташовані вздовж річки Прут.

Африканська чума свиней – це небезпечне та невиліковне захворювання, яке вражає свиней. Вірус майже завжди призводить до загибелі тварин. Зараження може відбутися через контакт з хворою твариною, її слиною, сечею, кров’ю або фекаліями.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦