Використання недорогого та екологічного засобу може значно збільшити ваш урожай кабачків та інших овочів.

Кальцій та бор — ключові мікроелементи, необхідні для формування стінок клітин рослин. Вони активно витрачаються на створення нових листків і пагонів, але не переміщуються всередині тканин, тому їх важливо постійно поповнювати.

Читайте також: Тільки одна річ зробить кавуни солодкими та великими

Особливо добре на цей засіб реагують кабачки, солодкий перець, капуста, огірки та томати. Використовуючи цей дешевий порошок з аптеки, городники отримують щедрий урожай і знижують ризик захворювань і шкідників, таких як равлики, попелиця та метелики.

Кабачки

Йдеться про борну кислоту, яку можна придбати в аптеці за копійки. Вона може зберігатися до 5 років. Для приготування розчину потрібно 10 грамів порошку на 10 літрів води. Спочатку борну кислоту розчиняють у гарячій воді, оскільки в холодній воді вона розчиняється погано. Потім розчин розбавляють холодною водою і використовують для поливу рослин. На один кущ необхідно 1 літр розчину, поливаючи його під корінь.

Думки щодо використання борної кислоти серед городників різняться: одні вважають її шкідливою, інші — панацеєю від усіх проблем. Оптимальний підхід полягає у помірному використанні цього засобу лише у період бутонізації та формування плодів. Нестача бору може призвести до опадання квітів і зменшення врожаю.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете забезпечити свої рослини необхідними елементами та значно покращити врожайність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦