Працівники Державного бюро розслідувань викрили правоохоронця та його дружину з Луганської області, які незаконно отримували виплати, призначені для сімей військовополонених.

Як повідомляє пресслужба ДБР, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ правоохоронець зі Старобільського району втік на тимчасово окуповану територію Луганщини, де перебувала його дружина.

Читайте також: Україна екстрадувала до США колишнього бійця “Правого сектора”

Жінка подала документи до командування, стверджуючи, що її чоловік потрапив у полон. На підставі цих фальшивих документів пара з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримувала виплати грошового забезпечення, призначені для сімей військовополонених.

Загальна сума незаконно отриманих коштів становить понад 2,6 мільйона гривень. Водночас сам правоохоронець намагався влаштуватися на службу до незаконних правоохоронних органів так званої “ЛНР”.

Правоохоронець і його дружина незаконно отримували виплати для військовополонених
Правоохоронець і його дружина незаконно отримували виплати для військовополонених

Колишнього правоохоронця підозрюють у злочинах за кількома статтями, зокрема ч. 4 ст. 408 ККУ, ч.2 ст.258 ККУ, ч.5 ст.190, зокрема у дезертирстві та шахраюванні. Його дружині також заочно повідомили про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 КК України).

Згідно зі санкціями цих статей, їх можуть посадити у в’язницю до 12 років та конфіскувати нажите майно. Поки вирішується питання про арешт майна фігурантів, включаючи банківський рахунок, на який надходили незаконні виплати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦