На деокупованій території пенсіонерка вирішила, що попереджувальні знаки “Міни” стануть у пригоді в господарстві, і завантажила їх на свій велосипед, щоб забрати додому.

Цей інцидент стався в одній зі звільнених від окупантів областей. Про це повідомляє ДСНС України.

Читайте також: Хакери ГУР влаштували атаку на російські відомства та банки

“Помідори самі себе не підвʼяжуть”, – можливо, думала бабуся, коли забирала знаки “Міни”.

Рятувальники підкреслили, що такими діями вона не лише поставила під загрозу своє життя, але й життя сотень інших людей. Адже ці знаки встановлюють для позначення небезпечних територій, які ще не обстежені саперами.

У ДСНС наголосили, що “у господарстві все знадобиться” – тут це не працює. Попереджувальні знаки встановлюють, щоб попередити і вберегти від небезпеки. Їх відсутність може призвести до травм або навіть загибелі людей”, – зазначили в ДСНС.

Рятувальники закликають не забирати попереджувальні знаки, оскільки це додає роботи саперам, яким доводиться встановлювати нові маркування.

Українців закликали не ігнорувати такі попереджувальні знаки. Адже близько 26% території України досі залишаються потенційно небезпечними та потребують обстеження.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦